ثمین احسانی فعال حقوق کودک و شهروند بهائی، امروز چهارشنبه ۲۵ خردادماه، بازداشت و جهت اجرای حکم حبس به زندان اوین منتقل شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز چهارشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۱، ثمین احسانی فعال حقوق کودک و شهروند بهائی، بازداشت و جهت اجرای حکم حبس به زندان اوین منتقل شد.
خانم احسانی پیشتر توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهامات «تبلیغ علیه نظام، اقدام علیه امنیت ملی و عضویت عضویت در فرقه ضاله بهائیت» به ۵ سال حبس تعزیری محکوم و رای صادره در تاریخ ۱۱ تیرماه ۱۳۹۰ به وی ابلاغ شد. این حکم مدتی بعد توسط دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد.
با ارجاع این پرونده به واحد اجرای احکام دادسرای اوین، از اواسط سال گذشته برای وثیقهگذار این شهروند اخطاریه فرستاده شده بود.
ثمین احسانی در تاریخ ۲۶ مردادماه ۱۳۹۰، جهت رفع پارهای مشکلات پیرامون پاسپورت خود به دادسرای اوین مراجعه کرده و در آنجا بازداشت شد. پس از بازداشت مامورین امنیتی ضمن تفیش منزل، تمام وسائل شخصی وی از جمله کامپیوتر و وسائل مرتبط با آیین بهایی را ضبط کرده و با خود بردند.
این شهروند بهائی ۱۱ روز اول بازداشت خود را در سلولهای انفرادی بند ۲ الف زندان اوین و سپس در سلولهای چند نفره بند ۲ الف زندان اوین بسر برد. او نهایتا پس از یک ماه بازداشت با تودیع قرار وثیقه ۱۸۵ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان آزاد شد.
ثمین احسانی پیشتر با برگزاری کلاسهای آموزشی به کودکان افغانستان تبار که از حق تحصیل در ایران محروم بودند کمکهای آموزشی کرده بود. این مسأله از جمله مصادیق اتهامات مطرح شده علیه او در دادگاه و مبنای صدور حکم قرار گرفته بود.
شهروندان بهائی در ایران از آزادیهای مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمیشناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.
اهداف سند ۲۰۳۰ یونسکو:
هدف16- ترویج جوامع صلح طلب و فراگیر برای توسعه پایدار، دسترسی به عدالت برای همه و ایجاد نهادهای موثر، پاسخگو و فراگیر در تمام سطوح
مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:
ماده 1: همه برابر بدنیا می آیند
ماده 6 : احترام به کرامت و ارزش انسانی
ماده 8-رعایت حقوق انسانی توسط قانون
ماده 9-عدم توقیف، حبس یا تبعید غیر قانونی
ماده 18 و 19-حق آزادی عقیده و بیان
ماده 22-حق امنیت اجتماعی فرهنگی مالی
ماده 25: حق خوراک، مسکن و مراقبت های طبی و خدمات لارم اجتماعی برای همه
ماده 28 : حق داشتن دنیایی آزاد و زیبا
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر