۱۴۰۱ آبان ۲۳, دوشنبه

عنایت الله نعیمی و نعیم وحیدیان با تودیع قرار وثیقه آزاد شدند


 عنایت الله نعیمی و نعیم وحیدیان شهروندان بهائی با تودیع قرار وثیقه به ترتیب از زندان اصفهان و زندان اوین آزاد شدند. این شهروندان اوایل مهرماه توسط نیروهای امنیتی در شهرهای اصفهان و تهران بازداشت شده بودند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، عنایت الله نعیمی و نعیم وحیدیان شهروندان بهائی به ترتیب از زندان های اصفهان و اوین آزاد شدند.

آزادی این شهروندان با تودیع قرار وثیقه، به شیوه موقت و تا پایان مراحل دادرسی صورت گرفته است.
نعیم وحیدیان روز شنبه ۹ مهر در جریان اعتراضات سراسری در تهران بازداشت و سپس به زندان اوین منتقل شده بود.

همچنین، عنایت الله نعیمی، بهمراه برادرش عفیف نعیمی از اعضای سابق مدیران جامعه بهائی ایران موسوم به “یاران ایران”، روز چهارشنبه ۶ مهرماه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. ماموران ضمن تفتیش منزل، محل کار و باغ این شهروند در حومه اصفهان، برخی از لوازم شخصی از جمله تلفن همراه و لپتاپ وی را ضبط کرده و با خود بردند.

هرانا پیشتر در گزارشی به تداوم بازداشت و بلاتکلیفی این شهروند در زندان اصفهان پرداخته بود.

عنایت الله نعیمی، ۶۷ ساله و ساکن اصفهان است.

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار شهروند بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

در رابطه با اعتراضات سراسری شهریور-مهر ۱۴۰۱
بازداشت مهسا امینی زن جوان ۲۲ ساله به جرم بدحجابی توسط پلیس امنیت اخلاقی و سپس جان باختن او در زمان بازداشت به موج گسترده ای از اعتراضات سراسری در ایران دامن زد. معترضان با شعار محوری “زن، زندگی، آزادی” در اعتراض به عملکرد، قوانین و ساختار حکومت معترض به خیابانها آمدند. هرانا با انتشار گزارشی ۲۱۵ صفحه ای به بررسی آماری، تحلیل و جمع بندی از بیست روز نخست اعتراضات (۲۶ شهریور تا ۱۳ مهر ۱۴۰۱) اختصاص داد. در گزارش مذکور علاوه بر تحلیل جغرافیایی و ارائه نقشه و نمودار، هویت ۲۰۰ جان باخته احتمالی از جمله ۱۸ کودک و نوجوان، برآورد از ۵۵۰۰ بازداشت شده به همراه هویت ۵۶۳ تن از شهروندان بازداشت شده، ۱۲۳ دانشجو و ۳۶ روزنامه نگار یا فعال عرصه خبر ارائه شده است. همچنین در کنار بخش های متعدد دیگر، مجموعه کاملی از ۶۹۸ گزارش ویدیویی راستی آزمایی شده به تفکیک زمان و موضوع در این گزارش لحاظ شده است. این گزارش اعتراضات در ۳۴۲ نقطه کشور در تمام استانهای کشور از جمله ۱۰۵ شهر و ۶۸ دانشگاه را بررسی کرده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

منصور امینی، شهروند بهائی در تهران بازداشت شد

  امروز دوشنبه یازده اردیبهشت، منصور امینی، شهروند بهائی ساکن تهران، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل ش...