۱۴۰۱ آبان ۱۲, پنجشنبه

حکمت سلیمی، از رهبران کلیسای اسقفی که با خانواده‌اش در خطر دیپورت به ایران بودند، وارد آمریکا شدند


 حکمت سلیمی، ار رهبران کلیسای اسقفی در ایران و زندانی سابق عقیدتی، شنبه، هفتم آبان ماه، به همراه همسرش مهیندخت شریعتی و دخترشان، سما، که حدود هشت ماه، در خطر دیپورت از ترکیه به ایران، بودند، وارد آتلانتا، در آمریکا شدند.

آنها در فرودگاه آتلانتا، مورد استقبال فولی پیچ، اسقف اعظم کلیسای اسقفی قرار گرفتند و قرار است در آمریکا مستقر شوند.

منصور برجی، مدیرسازمان ماده ۱۸ در این مورد گفت: «ما از خبر ورود آقای سلیمی و خانواده اش به آمریکا استقبال می‌کنیم. آنها هم در ایران به عنوان مسیحیان تحت آزار و اذیت قرار گرفتند، و هم در ترکیه به عنوان پناهنده رنج زیادی را متحمل شده‌اند. هیچ‌کس نباید تنها برای فعالیت مسالمت آمیز دین خود تحت فشار شدید قرار گیرد.»

وی افزود «ما همچنین نگران سرنوشت تعداد بیشتری از مسیحیان ایرانی تحت آزار و اذیت در ترکیه و سایر نقاط جهان هستیم که در وضعیت ناامنی به سر می‌برند.»

چندی پیش، کشیش محمد اقتداریان، از کلیسای اسقفی در بریتانیا، پتیشنی را راه اندازی کرد و از مقامات ترکیه خواست تا دیپورت خانواده حکمت را متوقف کنند، و از سازمان ملل و دیگر نهادهای بین‌المللی هم درخواست شد تا از خانواده حکمت محافظت کنند.

پیشتر سازمان ماده ۱۸ خبر داده بود که حکمت سلیمی که از ناتوانیهای جسمی رنج می‌برد، در خطر دیپورت از ترکیه به ایران قرار گرفته‌است.

طبق گزارش منتشر شده، «رد تقاضای پناهندگی آقای سلیمی ۲۸ بهمن ماه سال گذشته، در حالی صورت می‌گیرد که این مسیحی ایرانی ۷۲ ساله، در گذشته به دلیل فعالیت صلح آمیز دینی و باور مسیحی، در ایران، بارها دستگیر و بازداشت شده، مورد بازجویی‌های طولانی مدت قرار گرفته، وسایل شخصی از جمله کتاب‌ها و کامپیوترش توقیف شده‌است.»

این رهبر کلیسای اسقفی (انگلیکن) که مدت دو سال مسئول کلیسای «حضرت پولس» اصفهان بوده، درپی بازداشت‌های متعدد، به دستور مقامات امنیتی و قضایی ازتمامی فعالیت‌های مسیحی و حتی تماس با مسیحیان در ایران منع شده‌است. همسرش مهیندخت شریعتی و دخترش سما در ایران بارها، بدون مجوز قضایی، مورد بازجویی مأموران امنیتی قرار گرفته‌اند.

آقای سلیمی که سال‌ها به دلیل گرویدن به مسیحیت در ایران تحت فشار بوده، منزلش بار دیگر در پاییز ۱۳۹۴ مورد یورش نیروهای امنیتی قرار گرفته و برخی از وسایل شخصی اش توقیف شدند.

این رهبر کلیسای اسقفی، به دلیل فشار نیروهای امنیتی، تصمیم می‌گیرد به همراه همسر و دخترش، در سال ۱۳۹۵ وطنش را ترک کرده و در ترکیه تقاضای پناهندگی کند.

پس از پنج سال، اداره مهاجرت ترکیه با خانواده سلیمی مصاحبه کرده و به آنها پاسخ رد می‌دهد. وکیل حکمت سلیمی خواستار تجدیدنظر در مورد این تصمیم می‌شود و دادگاه این بار به نفع خانواده سلیمی رای می‌دهد. اداره مهاجرت به این رای اعتراض کرده و دادگاه این بار حکم دیپورت خانواده حکیمی را تأیید کرده و به آنها یک هفته فرصت می‌دهد. اداره مهاجرت ترکیه با استناد به این امر که «به عنوان مسیحی خطری آنها را در ایران تهدید نمی‌کند»، دستور به دیپورت این رهبر کلیسا داده که فقط به دلیل فعالیت صلح آمیز مسیحی از جمله داشتن مسولیت در کلیسا، بارها منزلش مورد یورش قرار گرفته و زندانی شده‌است.

ادعای اداره مهاجرت ترکیه در حالی مطرح شده بود، که از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی، حکومت ایران کلیساهای فارسی‌زبان مورد حمله قرار داده و با حمله به منازل مسیحیان و کلیساهای خانگی، آنها را مورد اذیت و آزار قرار می‌دهد.

آقای سلیمی که کتاب‌های متعددی در مورد مسیحیت نوشته و تألیف کرده، از دهه هشتاد شمسی، هدف اذیت و آزار نیروهای امنیتی اطلاعاتی بوده‌است.

شنبه گذشته، حدود شش سال در اضطراب دیپورت بودن به پایان رسید، و درپی تلاش کلیسای اسقفی این خانواده موفق شدند راهی آمریکا شوند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

منصور امینی، شهروند بهائی در تهران بازداشت شد

  امروز دوشنبه یازده اردیبهشت، منصور امینی، شهروند بهائی ساکن تهران، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل ش...