۱۴۰۱ آذر ۲۰, یکشنبه

مولوی عبدالحمید از حق بهائیان گفت و به قضات درباره صدور حکم محاربه برای معترضان هشدار داد

 

عبدالحمید اسماعیل‌زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان، نسبت به صدور احکام محاربه و اعدام برای بازداشت‌شدگان در جریان خیزش انقلابی علیه جمهوری اسلامی اظهار نگرانی کرد. او همچنین گفت: «ما همه ایرانی هستیم. از زرتشتی و دراویش تا بهائی. آنها هم انسان و ایرانی‌اند و باید حق‌شان رعایت شود.»

اسماعیل‌زهی در خطبه‌های نماز جمعه روز ۱۱ آذر در زاهدان تلویحا به اسناد افشا شده از بولتن خبرگزاری فارس و توصیه علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، برای «بی‌آبرو کردن» او اشاره کرد و گفت: «اگر شما حکومت و قدرت دستتان بوده، خواست خدا بوده. اگر هم ما پیش مردم حرمت و محبتی داریم، داد خداوند است. چیزی که خدا بدهد را فقط خودش می‌تواند پس بگیرد. خدا عزت می‌دهد و می‌گیرد. عزت را کسی دیگر نمی‌تواند بگیرد.»

بر اساس محتوای سند هک شده از یک بولتن خبرگزاری فارس برای حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران، علی خامنه‌ای تایید کرده است مولوی عبدالحمید بازداشت نشود، بلکه نظام او را بی‌آبرو کند.

در این سند آمده است که خامنه‌ای در دیدار با حسین اشتری، فرمانده فراجا، از او خواسته است به عبدالحمید هشدار داده شود.

امام جمعه اهل سنت زاهدان اما در خطبه‌های نماز جمعه گفت: «ما می‌خواهیم کشورمان امن و متحد باشد. ما اینجا شیعه و سنی و اقوام نداریم. همه ایرانی هستیم. از زرتشتی و دروایش تا اقوام و حتی بهائی‌ها. آن‌ها هم انسان و ایرانی هستند و حق آنان هم باید رعایت شود. هر کسی در ایران زندگی می‌کند حق دارد و باید حقوقش رعایت شود.»

او در بخشی از خطبه‌های خود با اشاره به گزارش‌هایی که از بدرفتاری و شکنجه زندانیان و بازداشت‌شدگان خیزش انقلابی منتشر شده است، خطاب به مقامات جمهوری اسلامی گفت: «زندانی همان اسیر است. کتک زدن، اهانت کردن، ناسزا گفتن و تعرض کردن به او، خلاف تعلیم حضرت علی و اهل بیت و حضرت رسول و اسلام است. باید با مخالف و منتقد، اسلامی رفتار شود.»

اسماعیل‌زهی در ادامه گفت: «برای زندانیان حکم محاربه نزنید! معترض، با محارب و مفسد فرق می‌کند. اینها اعتراض دارند. ۴۴ سال ملت تحمل کردند؛ حالا برای مردم اعتراضی پیش آمده. شما تحملشان کنید و صدای مشکلاتشان را بشنوید چرا که جلوگیری از انتقاد، استبداد به وجود می‌آورد.»

امام جمعه اهل سنت زاهدان با تاکید بر اینکه «رهبران سیاسی باید مردمی باشند و حرف مردم را بشنوند»، گفت: «اگر حق را یک آمریکایی یا اسرائیلی هم بیان کند، باز حرف حق است و نباید آن را باطل کرد و نادیده گرفت.»

اعتراض به صدور احکام محاربه و اعدام

عبدالحمید اسماعیل‌زهی با اشاره به این که حکم کسی که اعتراض کرده محاربه نیست، گفت: «حکم محاربه برای فعالیت مسلحانه و جنگ است نه برای کسی که با سنگ و چوب و داد و بی‌داد اعتراضی بکند.»

او قاضی‌هایی را که برای معترضان حکم محاربه صادر کرده‌اند خطاب قرار داد و گفت: «صراحتا می‌گویم برای خیلی از قضات می‌ترسم که روز قیامت در بارگاه باری تعالی محاکمه نشوند چون کسی که جرات دارد بر فتوا و حکم به جرات صادر می‌کند و حکم اعدام و محاربه می دهد، بر آتش جهنم هم جرات دارد. قضات باید توجه کنند که اگر کسی حقش اعدام و مرگ نباشد و به او حکم اعدام بدهند، باید روز قیامت به خداوند جواب پس بدهند.»

این اظهارات عبدالحمید اسماعیل‌زهی در حالی است که فعالان حقوق بشر سال‌هاست از اساس صدور و اجرای احکام اعدام در ایران و جهان را زیر سوال می‌برند و خواهان لغو و حذف مجازات مرگ از قوانین جزایی هستند.

مولوی عبدالحمید اما در ادامه صحبت‌هایش خاطرنشان کرد: «ما در صدر اسلام این همه حکم اعدام نداریم. و پیام حضرت رسول، اعدام نبود. بررسی کنید که در زمان حیات ایشان و در صدر اسلام چند اعدام داشتیم؟ … کسی هم نمی‌تواند از قرآن و حدیث استنباطی کند مگر این که آن استنباط بر زندگی آن حضرت و آل بیت همخوانی داشته باشد. اگر همخوانی نداشته باشد، برداشت اشتباه از قرآن و سنت است.»

او با اشاره به این که برخی گروه‌های افراطی که «مردم را ترور می‌کنند و احترام مسجد و عالم را نگه نمی‌دارند هم خیال می‌کنند جهاد می‌کنند و در مسیر اسلام‌اند»، گفت: «نخیر! اینها در مسیر اسلام نیست. به‌ عنوان مبارز و مجاهد و حاکم و قاضی، کاری نکنیم که فردای ما، آخرت ما، آتش بگیرد و گرفتار عذاب جهنم شویم.»

امام جمعه اهل سنت زاهدان با اشاره به رفتار امام اول شیعیان با دشمنان جنگی‌اش گفت: «آن حضرت خوارج را اعدام نکرد اما اگر اسرای خوارج دست ما می‌افتاد همه را می‌کشتیم!»

او در ادامه گفت: «کسانی که قانون جزایی ما را تدوین کردند انسان‌هایی مثل خود ما بودند و وظیفه سنگینی داشتند. بارها اعلام کردیم این قوانین نیاز به تجدیدنظر دارند. در این جزاهای سنگینی که برای برخی جرم‌ها دیده شده باید تجدیدنظر شود. اگر بر اساس اجتهاد است، اگر بر پایه برداشت [دینی و شرعی] است، اجتهاد و برداشت دیگری هم موجود است. آنها را کنار هم بگذارید و بررسی کنید.»

اسماعیل‌زهی در بخش دیگری از خطبه‌های خود از مبارزه مردم سیستان و بلوچستان برای دفاع از مرزها و حفظ امنیت کشور یاد کرد و گفت: «در جنگ‌های سوریه، شما رفتید در سوریه و عراق درگیر شدید و اینجا، مردم این منطقه سینه‌شان را سپر کردند و گفتند ناامنی را داخل وطن‌ خود راه نمی‌دهیم.»

امام جمعه اهل سنت زاهدان با تاکید بر این که «بعد از ۴۴ سال، از تبعیض و فشارها و فقر خسته‌ایم»، خطاب به مقام‌های جمهوری اسلامی گفت: «ما را زندانی نکنید! مردم را نزنید! مردم گرسنه‌اند. با اینها بنشینید و کنار بیایید. اینها ملت ایران‌اند.»

عبدالحمید اسماعیل‌زهی با اشاره به جمعه خونین زاهدان در روز هشتم مهر نیز گفت: «بی‌جهت مردم را تیرباران کردند و بسیاری از ما کشته و زخمی شدیم اما بعد از دو سه ساعت، بیانیه دادیم که امنیت منطقه باید حفظ شود. مُردیم اما کسی را نکشتیم.»

او یادآور شد: «بعد از آن هم در اعتراضات چیزی نخواستیم. خواسته‌ ما مجازات کسانی بود که مردم را زدند. خانواده شهدا گفتند ما پول نمی‌خواهیم، عزت و حقمان را می‌خواهیم.»

او در پایان با خطاب قرار دادن دوباره مقامات جمهوری اسلامی گفت: «ما خیرخواهانه می‌گوییم معترضان را اعدام نکنید، نکشید، کتک نزنید و آزادشان کنید. با اینها سختی نکنید. به خواسته مردم تن بدهید و مسایل را از طریق گفتمان حل کنید.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

منصور امینی، شهروند بهائی در تهران بازداشت شد

  امروز دوشنبه یازده اردیبهشت، منصور امینی، شهروند بهائی ساکن تهران، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل ش...