مرتضی حاجب مشهودکاری، از اعضای کلیسای خانگی در رشت، که روز دوشنبه هفتم آذرماه ۱۴۰۱، با قرار وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی به مرخصی از زندان فرستاده شده بود، ۱۹ دی ماه، به زندان لاکان رشت بازگشته است.
یوحنا (احمد) سرپرست و ایوب (فرزین) پوررضازاده، دو عضو دیگر این کلیسای خانگی، با قرار وثیقه در مرخصی از زندان بسر میبرند.
یوحنا (احمد) سرپرست، ۲۸ آذرماه، با قرار وثیقه ۴۰۰ میلیون تومانی، برای ده روز به مرخصی فرستاده شدهاست. ایوب (فرزین) پوررضازاده سومین نوکیش، سوم دی ماه آذرماه به مدت ۷ روز، با وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی به مرخصی فرستاده شد.
مرخصی یوحنا و فرزین تمدید شده و آنها در حال حاضر خارج از زندان هستند.
دادگاه انقلاب رشت در فروردین ماه، آقای سرپرست، و دو عضو دیگر کلیسای خانگی در رشت، مرتضی حاجب مشهودکاری، و ایوب (فرزین) پوررضازاده، را از بابت اتهاماتی از جمله «تشکیل کلیسای خانگی، تبلیغ علیه نظام، ارتباط با عوامل تبشیری صهیونیستی و فرقه برانهامیست در خارج از کشور»، به ۵ سال و یک روز حبس و پرداخت ۱۸۰ میلیون ریال جزای نقدی به استناد ماده ۵۰۰ مکرر محکوم کرده بود.
در ماده ۵۰۰ مکرر آمدهاست «تأمین مالی یا هر نوع حمایت مادی دیگر از گروههای موضوع این ماده با آگاهی از ماهیت آنها موجب محکومیت به حبس درجه پنج یعنی حبس بیش از دو تا پنج سال میشود و اموال متعلق به گروههای مزبور به نفع بیت المال مصادره میگردد.»
این سه عضو کلیسای خانگی رشت، در ۲۰ تیرماه ۱۴۰۱، زمانی که به دلیل باور و فعالیت صلح آمیز دینی خود دوران محکومیت پنج ساله را در زندان سپری میکردند، مجدداً به دادگاه انقلاب احضار شدند و پرونده تازهای با اتهام «تبلیغ علیه نظام» برایشان گشود.
در جریان یکی از جلسات رسیدگی به اتهامات آنان در دادگاه، که در فروردین ماه برگزار شد، این سه نوکیش در دفاع از خود اظهار داشتند که «فقط مسیحی هستند و بر اساس کتاب مقدس عبادت میکنند» و «در هیچ فعالیت تبلیغی علیه نظام شرکت نکردهاند.»
یوحنا، فرزین و مرتضی، همچنین مشارکت در «هر گونه فعالیت مغایر با قوانین کشور» را رد کرده و اظهار داشتهاند که «خواستار رفتار با آنها بر اساس قانون اساسی هستند»، که مطابق آن مسیحیت یکی از ادیانی است که به رسمیت شناخته شده، و پیروانش باید در اجرایی آداب و مراسم دینی خود آزاد باشند. این نوکیشان ساکن رشت، تأکید کردهاند که «ما مسیحی هستیم و این حق را برای خود محفوظ میدانیم که مکانی برای پرستش و عبادت جمعی داشته باشیم.»
تفتیش عقاید مطابق اصل ۲۳ قانون اساسی منع شده، ولی گزارشات متعدد حاکی از آن است که بارها در بازجوییها و حتی دادگاهها، نوکیشان مسیحی تحت فشار برای انکار باور دینی خود قرار میگیرند.
دادگاه انقلاب رشت، روز ۱۱ آبان ماه سال جاری، آقایان سرپرست و پوررضازاده و حاجب مشهودکاری را از اتهام مشابهی که چندماه پیش به آنها تفهیم شده بود، بهطور کامل تبرئه کرد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر