بیانکا زیا، شهروند آشوری معترض، که پنجم آذرماه، درپی یورش نیروهای امنیتی به منزلش بازداشت شده بود، پس از تحمل حدود یک ماه حبس در اوین، با قید وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی، آزاد شد.
طبق گزارش، دلیل یورش مأموران اطلاعاتی به منزل این شهروند آشوری در تهران،انتشار پستهایی در ایستاگرام در حمایت از خیزش ملی در ایران بودهاست. خانم زیا در بند ۲۰۹ اوین بازداشت بودهاست.
طبق شهادتهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی، مأموران امنیتی منزل وی را مورد تقتیش قرار داده، و «مجسمه حضرت مریم، کتابمقدسهای شخصی و موبایل بیانکا و مادرش را برده و با استناد به کتابمقدسها اتهام تبلیغ دین زده به بیانکا زدند، درحالی که او تبلیغ دین نمیکردهاست.»
دادگاه بارها مسیحیان را با چنین اتهاماتی، و بدون ارایه سندی و مدرکی، روانه زندان کردهاست.
مأموران امنیتی بارها در حمله به منازل مسیحیان، کتاب مقدس آنها را توقیف کرده و در دادگاه به عنوان «مدرک» جرم از آن استفاده کردهاند.
این در حالی است که حکومت اسلامی همیشه ادعا کرده که آشوریان و ارمنیها از آزادی کامل دینی برخوردار هستند.
بازداشت بیانکا، ۳۸ ساله، در حالی صورت میگیرد که نماینده آشوریان در مجلس و گروهی از رهبران دینی آشوری، به درخواست وزارت اطلاعات، با جوانان معترض آشوری تماس گرفته و به آنها هشدار دادند تا دست از اعتراض و انتشار مطالب در شبکههای اجتماعی دست بردارند.
منبع موثقی، به سازمان «ماده ۱۸» در این مورد گفته بود که «به درخواست وزارت اطلاعات در کلیسای شرق آشوری، اسقف بنیامین از کلیسای شرق آشوری، کشیش نینوس مقدس نیا از کلیسای پروتستان آشوری، کشیش وانیا سرگیز از کلیسای کاتولیک آشوری، و شارلی انویه تکیه، نماینده آشوریان و کلدانی در مجلس، جمع شدند.»
به گفته این منبع که نخواست نامش فاش شود، «مأموران وزارت اطلاعات زنگ زدند و یکسری اسم خواندند و گفتند به این افراد زنگ بزنید که در خطر نیفتند. همچنین گفتند که افرادی زیادی متعلق به اقلیتهای دینی و مذهبی در این اعترضات شرکت دارند.»
بسیاری از جوانان آشوری پاسخ منفی به این درخواست دادهاند.
در بیانیه مشترک آشوریان حاضر در جلسه آمده که مسولین نظام از آنها خواستند تا به همکیشان خود که از هرگونه دخالت در اغتشاشات پرهیز کنند.» در همین راستا برخی از نهادهای دینی ارمنیها و آشوریان بیانیههایی منتشر کرده و گفتمان امنیتی حکومت را بازتاب دادند.
در واکنش به این سخنان و بیانیهها، گروهی از آشوریان و ارامنه، شعار «زن، زندگی، آزادی» سر داده و پیامهای ویدویی متعددی در حمایت از خیزش مردمی در شبکههای اجتماعی منتشر کردهاند.
در سالهای گذشته، آشوریها بارها قربانی خشونت و سرکوب سیستماتیک حکومت شدند. آشور کلتا، شهروند مسیحی آشوری، در تجمعات اعتراضی ۲۹ آبان ماه ۹۸ کشته شد، کشیش ویکتور بت تمرز و خانواده اش نیز، قربانی اذیت و آزار حکومتی بوده، و زندانی شدند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر