۱۴۰۲ فروردین ۲۷, یکشنبه

علوی بروجردی،مرجع تقلید شیعه:می‌گویند در قم کلیسای خانگی وجود دارد


 آیت‌الله سید محمد جواد علوی برجردی، از مراجع تقلید شیعه پنجشنبه،۱۸ اسفندماه، با اشاره به تغییر دین شهروندان ایرانی اظهار داشت «می‌گویند در قم کلیسای خانگی وجود دارد». وی همچنین از گرویدن ایرانیان به دیگر ادیان نیز سخن گفته‌است.

نوه آیت الله بروجردی، از اساتید رهبر انقلاب اسلامی، همچنین گفت «سعی کنیم از این به بعد با این مردم رفیق باشیم و ارتباط داشته باشیم. خدا می‌داند آن بچه‌ای که رفته و مسیحی شده، مسئولیتش را از دوش من برنمی‌دارند.»

او در مورد شهروندان ایرانی که تغییر دین داده‌اند، گفت «بسیاری از این‌ها مردمی بودند که دائم به دنبال ما می‌آمدند و در هر کاری کنار ما بودند. ما با مردم چه کردیم؟ در گذشته هم این‌طور بودیم؟ این‌ها مردمی بودند که در جنگ با عراق اجازه ندادند عراق یک سانتی‌متر مربع از خاک ایران را در اختیار بگیرد… وفاداری هست یا نه؟ اما ما با آن‌ها چه کردیم؟»

برخلاف سخنان این مرجع تقلید شیعه که تغییر در دین را واکنشی به رفتار «ما» یا به عبارتی اسلام گرایان حاکم دانسته، دادگاه‌های حکومتی در دهه‌های گذشته، مسیحیان به ویژه نوکیشان، و بسیاری از باورمندان به ادیان دیگر، را بدون ارایه سند و مدرکی، متهم به ارتباط با «خارجی‌ها» و «دشمن» کرده، و محکوم به تحمل حبس کردند.

بارها، نهادهای امنیتی و تبلیغاتی حکومت، «مسیحیت صهیونیستی» و نهادهای «خارج از ایران» را مسئول «مسیحیت کردن شهروندان ایرانی» دانسته‌اند.

این استاد فقه و اصول حوزه علمیه قم، که روز پنجشنبه در درس خارج از فقه، سخن می‌گفت، افزود «عده‌ای از افرادی که دارند از ما جدا می‌شوند، از مناطق بختیاری نزد من آمده بودند. در بین این برخی جوان‌ها میل بسیار عجیبی به زرتشتی‌گری پیدا شده‌است. بعضی‌ها به من گفته‌اند در قم کلیسای خانگی وجود دارد و تعداد وهابی‌ها زیاد شده‌است و فعالیتشان گسترده شده و نماز جمعه هم می‌خوانند! عده‌ای هم گویی دارند بودایی می‌شوند! این‌ها مشکلات ماست.»

تغییر دین افراد در ایران و گرویدن به مسیحیت به عنوان مثال، برابر است با محروم شدن از حقوق شهروندی چراکه حکومت، نوکیشان مسیحی را به رسمیت نمی‌شناسد. حکومت، آنها را نه تنها از داشتن کلیساهای فارسی‌زبان محروم کرده بلکه منازل آنها را مورد هدف قرار داده، این نوکیشان مسیحی را روانه زندان و تبعید می‌کند. مسیحیان حتی بعد از آزادی نیز تحت آزار حکومتی قرار گرفته، از کار بیکار و از تحصیل محروم می‌شوند. بسیاری از شهروندان ایرانی برای حفظ هویت مسیحی و باور دینی خود حاضر شدند به زندان بروند.

طبق گزارش سالانه سازمان ماده۱۸ و سه نهاد دیگر مسیحی، وضعیت مسیحیان در ایران در سال میلادی ۲۰۲۲ وخیمتر از گذشته شده‌است.

به جز فشارهای امنیتی به مسیحیان، در سال‌های گذشته به‌طور مرتب دستگاه تبلیغاتی حکومت کنفرانس‌ها و نشست‌هایی برای مقابله با رشد مسیحیت در ایران انجام داده‌است، به عنوا مثال سال گذشته در دانشگاه «المصطفی قم» نشستی با موضوع «تبلیغ مسیحیت در فضای مجازی؛ ماهیت، قلمرو، دیدگاه‌ها و آسیب‌ها» برگزار کردند که محور اصلی آن مقابله با «تبشیر و تبلیغ مسیحیت» به ویژه در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی بود.

مقامات و رهبران جمهوری اسلامی، بارها نگرانی خود از گسترش مسیحیت در ایران، اذعان داشته‌اند، که از ان میان می‌توان به سخنان رهبر حکومت پرداخت.

علی خامنه ای، رهبر حکومت نیز در سال ۸۹ گفت «دشمنان اسلام» قصد دارند که دین را در جامعه ایران تضعیف کنند و برای این کار، از جمله به «اشاعه بی بند و باری و اباحی گری، ترویج عرفان‌های کاذب، ترویج بهائیت و گسترش کلیساهای خانگی» می‌پردازند.

پیشتر محمود علوی، وزیر اطلاعات روحانی نیز، به نمونه ای از اقدامات وزارت اطلاعات در قبال تغییر دین و مذهب در یکی از شهرهای همدان اشاره کرد و گفته بود: «افرادی گرایش به مسیحیت پیدا می‌کنند که جزو افراد عادی جامعه هستند مثلاً کارشان ساندویچ فروشی و امثال اینها بود و خانوادگی مسیحی می‌شدند، ناچار شدیم اینها را احضار کنیم و دلیل گرایش به مسیحیت را از آنها جویا شویم. برخی از این افراد عنوان می‌کردند که ما به دنبال دینی هستیم که به ما آرامش بدهد و بین ما صفا و صمیمیت و برادری ایجاد کند. به آنها گفتیم اسلام دین برادری و صفاست. گفتند ما می‌بینیم علمای اسلام و کسانی که پشت تریبون صحبت می‌کنند به‌طور مداوم علیه یکدیگر سخن می‌گویند، اگر اسلام دین صمیمیت باشد باید قبل از هرچیز بین علمای خود باید صفا و صمیمیت ایجاد کند.»

در حالیکه دین رسمی کشور شیعه دوازده امامی است، طبق برخی از نظرسنجی‌ها و براوردها، در سال‌های گذشته به شدت وضعیت دین و مذهب در کشور تغییر یافته، و طبق حتی یک نظرسنجی، فقط ۳۲ درصد از ایرانیان خود را مسلمان شیعه می‌دانند، حدود نیمی از جامعه ایران از دین‌داری به بی‌دینی رسیده‌اند

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

منصور امینی، شهروند بهائی در تهران بازداشت شد

  امروز دوشنبه یازده اردیبهشت، منصور امینی، شهروند بهائی ساکن تهران، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل ش...